Programvare

Alle programmene som blir listet opp her er gratis.

Har du funnet en link som ikke lenger fungerer, så setter vi stor pris på beskjed.

Ninite – Når du har satt opp en maskin på nytt, så er det en del man vil legge til. F.eks. Skype, nettleser, antivirusprogram m.m. Velg programmene du vil ha på ninite.com så ordner den resten.

Recuva – Program for å gjenopprette slettede filer.

CCleaner – Rydd opp i registeret på datamaskinen.

Auslogics – Dette programmet kan du bruke til å defragmentere maskinen. Den er grundigere enn den som følger med Windows. – Les mer om dette programmet i vår vedlikeholdsguide.

Defraggler – Enda et program for å defragmentere hardisken. – Har du SSD-disk bør du ikke defragmentere den. Dette vil belaste disken mer enn det gjør nytte for seg. Siterer fra en kommentar jeg leste: «Det dummeste du kan gjøre er å defragementere en SSD. SSDen har allerede sortert dataene dine, og har også en delikat full kontroll over hvor alt ligger.»

Teamviewer – Trenger du hjelp, eller vil du hjelpe noen med datamaskinen? Da kan du bruke dette programmet til å fjernstyre datamaskinen.

Hirens boot CD – Har du mistet passordet til Windowsbrukeren din? Last ned Hirens boot CD, og start opp maskinen med denne i, så kan du fjerne passordet. Den har mange andre bruksområder i tillegg som du kan lese om her.

Knut Daniel Mjaavatn har laget en fin brukerveiledning du kan følge om du ønsker å fjerne Windowspassordet med Hirens boot CD.

Kaspersky rescue disk – Har du fått virus på maskinen som gjør Windows ubrukelig? Legg dette programmet på en plate, og start opp med denne i. Den søker etter virus og fjerner dem. Politiviruset er et eksempel på virus denne fjerner.

Dropbox – Lagre bilder og filer i nettskyen. Del mapper med bestemte personer eller med mange, eller bare ha de for deg selv. Du kan ha dropbox på flere datamaskiner, mobilen og nettbrettet, slik at du alltid har tilgang til filene hvor enn du er.

SMS+ – Har du mobilabb. fra Telenor? Da anbefaler jeg dette programmet til Windows og Mac. Når du får melding, så kommer det opp som popups på skjermen din, og du kan svare via dette programmet. Sømløst opplegg uten behov for USB-kabel eller bluetooth.

Infrarecorder – Lettforståelig og lite brenneprogram.

Vistalizator – I Windows 7 Ultimate og Enterprise kan man enkelt endre språk på operativsystemet. Dette går ikke med de andre utgavene. Vistalizator er et tredjeparts program som ordner dette for deg. Les mer om det på dinside.no

Gyazowin – Dette programmet gjør deling av screenshots enda enklere.
Det er ingen installasjon (portabel). Du kan legge den ut på skrivebordet og dobbeltklikke på den, da får du opp et markeringsverktøy. Du markerer det du vil dele med andre/vedkommende og med en gang du slipper musa blir bildet lastet opp og linken til bildet kopiert på utklippstavlen så du kan bare «Ctrl+V» til mottakeren/der du skal legge til bildet.

Pluss med Gyazowin:
• Du kan legge den portable filen hvor som helst og legge en snarvei på skrivebordet eller starlinjen, slik at du trenger kun et museklikk etterfulgt av markeringen av det du vil dele.
• Etter min erfaring et dette den kjappeste og enkleste å bruke

Minus:
• Ingen instillinger
• Linken du får viser bildet på nettsiden til gyazowin og ikke kun bildet

Puu.sh – Dette er et alternativ til Gyazowin.

Pluss med Puu.sh:
• Du kan opprette en gratis bruker og har tilgang til alle bildene du tidligere har delt (Maks 200MB)
• Du kan velge om bildet skal være offentlig eller privat
• Mange innstillinger. Bl.a:
• Lagre lokal kopi av bilder på en egendefinert plassering
• Spille av lyd når bildet er ferdig behandlet/lastet opp
• Egendefinerte keybinds
• Velge mellom JPG eller PNG
• Egen update funksjon

Minus:
• Ikke portabel og krever admin rettigheter
• Ikke like kjapt og enkelt som Gyazowin, men veier opp med alle innstillingene.

Enda et forslag til screenshots program har kommet inn:

Greenshot

*ikke noe registrering nødvendig.

*Kan enkelt laste opp bilder til bildetjenester som Imgur, Dropbox, flickr.
* Du kan sende videre til printeren, MS Paint, Utklippstavlen.
* Linken til skjermbilde blir automatisk lagt inn i utklipstavlen om du velger å laste det opp til en bilde tjeneste.
* Alle bildene du laster opp kan du også slette, ved hjelp av greenshot programvaren.
* DET ER GRATIS!

Lyst til å prøve ut litt forskjellige gratisprogrammer? Dinside.no har en fin samling her.

 


 

Legg gjerne igjen en kommentar her: