Legg installasjonsfiler for Win 10 på USB

Av Rune Mikalsen


Hvordan lage en USB minnepinne med Windows 10:

Det du trenger er en minnepinne med installasjonsfilene for Windows 10. Minnepinnen vil da bli et verktøy du kan bruke for å 1)diagnostisere og reparere din PC, eller 2)å installere Windows helt på nytt.

Du kan enkelt lage den minnepinnen på to måter fra en fungerende PC som er på nett. Minnepinnen bør være tom, formattert og større enn 5 Gb (gigabyte):

A)

Du kan bruke Microsoft sin løsning for å laste ned installasjonsfilene, pakke dem ut på minnepinnen og gjøre minnepinnen boot-bar. Microsoft sin løsning er et lite program som heter «Media Creation Tool», og som gjør hele jobben i èn og samme operasjon.
Det er super-enkelt og jeg poster linken dit nederst her. Da klikker du på «Last ned verktøyet her» og da får du det lille verktøyet (programmet) Media Creation Tool.
Det er dette programmet du skal starte.

B)

En iso-fil er en pakke som må behandles på en spesiell måte for å kunne brukes. Du kan hente iso-fila i samme link, laste den ned, lagre den, og bruke et program som for.eks. Rufus til å pakke den ut på minnepinnen, og gjøre minnepinnen boot-bar. Alt dette i èn og samme operasjon.

Begge disse to måtene er enkle, og fungerer.
A) er for mange den enkleste måten.


Hent installasjonsfilene her:

https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows10

 


 

Legg gjerne igjen en kommentar her: