Installere Win 10 på virtuell maskin

Av Emil Breimo


Installasjon av Windows 10 ved bruk av VMware

Start opp programmet «VMware Workstation 12», som er et program der du kan installere flere virtuelle maskiner med forskjellige operativsystem. For å installere Windows 10, trenger du VMware Workstation 12 eller nyere.

Dette ser slik ut:

1

Trykk på «Create a New Virtual Machine»

2

Deretter velg «Typical». Dette er det vanlige oppsettet, som er det letteste å bruke. Trykk så på neste.

3

Her får du velge om du vil installere fra CD eller ISO-fil. Vi har ISO-filen lagret på vår maskin, hvis ikke kan du bruke CD.

(Sett inn CD-platen nå og velg DVD drive). Lokaliser ISO-filen ved bruk av «Browse» funksjonen.

4

Trykk så på neste.

5

Her kan du sette inn produktnøkkel, forandre på navn på pcen, eller sette passord. Vi trenger ikke å forandre på noe av dette, iogmed at det er en virtuell maskin. La alt stå som det er.

Trykk så på neste.

6

Her får du velge hvilken partisjon du vil lagre den virtuelle maskinen. Vi har avsatt plass på D-disken, så vi velger den.

Trykk så på neste.

7

Her får du velge hvor stor disken skal være. Det er anbefalt minst 60GB, og da lar vi det stå sånn. Du kan velge mer, til og med litt mindre, men der er anbefalt 60GB.

Du får også et valg om du vil splitte den virtuelle disken til flere filer, eller beholde den i en fil. Vi splitter den, da det er lettere å flytte på den hvis vi skal laste opp til en server o.l.

Trykk så på neste.

8

Her får du velge maskinens spesifikasjoner. Hvor mange prosessorkjerner, hvor mye RAM, osv. Vi lar alt stå som det er anbefalt.

Trykk så på neste.

9

Nå lages den nye disken du har satt av til Windows 10. Dette kommer til å ta en stund, og Windows vil stå å installere. Bare la dette stå å laste.

10

11

12

Her kan du ha flere valg enn det som er på bildet. Vi har en ren «Windows 10 Education ISO», men du kan ha flere valg. Velg det som passer deg best, og trykk så på neste.

13

14

15

16

17

Nå installeres VMware Tools, som gjør at du får fult utnyttet din virtuelle maskin. Dette kommer til å ta en stund, så restarter maskinen seg.

18

Gratulerer, du har nå installert Windows 10 på en virtuell maskin!

 


 

Legg gjerne igjen en kommentar her: