Hvordan avinstallere et program

Av Arvid Fossen.


Når du skal avinstallere et program, så bør du aldri fjerne dette manuelt ved å slette en og en fil. Dette bør gjøres via kontrollpanel, eller via programmer som Revo o.l. Her skal vi ta for oss hvordan du gjør det via kontrollpanelet i Windows 10.

Trykk på forstørrelsesglasset til venstre nede på startlinjen. 

Skriv kontrollpanel der. Du behøver ikke å skrive inn hele ordet da det kommer øverst ganske kjapt. Trykk så på kontrollpanel.

Trykk deretter på «avinstaller et program» nede til venstre som du ser på bildet her.

Nå kan du bla i listen der for å finne programmet du vil fjerne. Du høyreklikker da på programmet, og velger «avinstaller.» Så er du ferdig.

Selv om man har avinstallert programmet, så kan det ligge igjen rester av dette programmet. Ccleaner er et veldig fint verktøy for å fjerne dette. Du kan laste ned Ccleaner her.  Gratisversjonen er mer enn godt nok.

Åpne programmet og la den stå på «renser» i venstre kolonne, og trykk på analyser, og deretter kjør ccleaner når den er ferdig. Den vil da komme med en del filer du kan slette. Dette er filer som bare tar opp plass. Du mister ikke bilder, programmer eller lignende.

Trykk deretter på «Register» i venstre kolonne, og søk etter feil.

Velg så «reparer merkede feil» – Du bør velge «ja» til å ta backup av registeret når den spør. Velg deretter «reparer alle merkede feil.»

Ferdig!

Ccleaner bør kjøres med jevne mellomrom for å hjelpe maskinen med å holde seg frisk og rask.


 

Legg gjerne igjen en kommentar her: